Hoe kan ik zelf een hypotheek afsluiten?​

Zelf je hypotheek afsluiten met WIJ.

Met Wijregelenhypotheken.nl kun je zelf je eigen hypotheek aanvragen en regelen waardoor je geen advieskosten hebt en dus goedkoper uit bent dan bij een adviseur. 

Wel is het belangrijk dat je verstand van zaken hebt omdat het afsluiten van een hypotheek één van de belangrijkste financiële handelingen uit je leven is!

Onderstaand geven wij van stap tot stap aan hoe jij jouw gewenste hypotheek werkelijkheid kan laten worden. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je een
vraag, bel of mail ons dan en kom in contact met jouw persoonlijke hypotheekcoach!

Jouw hypotheekaanvraag van stap tot stap!

Stap 1
Via onze handige rekentools kun je zelf globaal berekenen wat jij maximaal kunt lenen aan hypotheek en kan je de hypotheekrentes vergelijken per geldverstrekker, je kan dus via onze website zelf bepalen bij welke bank je jouw hypotheek wenst onder te brengen.
TIP: probeer ook onze andere gratis rekentools is uit!

Stap 2
Onderzoek of je jouw hypotheek zelf kunt afsluiten, dit moet je doen door onze online kennistest in te vullen. Wij gaan er immers van uit dat je zelf voldoende kennis en ervaring hebt om je eigen hypotheek te regelen. Mocht dat toch niet het geval zijn vraag dan om advies bij ons of via een adviseur. Jouw hypotheek is één van de belangrijkste financiële handelingen uit je leven!

Stap 3
Onderzoek welke hypotheek het beste bij jou past. Dit betekent dat je ondermeer moet kijken naar de hypotheekvorm die je gaat kiezen maar ook naar de bank, de rentevasteperiode, de duur en natuurlijk de hoogte van de hypotheek.
TIP: Kom je er niet geheel uit of heb je gewoon een vraag, bel of mail ons en kom in contact met je persoonlijke hypotheekcoach. Je kan natuurlijk ook naar de hypotheekweetjes van deze website gaan, daar is ook veel hypotheekinformatie te vinden.

Stap 4 
Maak voor jezelf een financieringsopzet zodat je weet met welke kosten je rekening moet houden en zodat je weet hoeveel hypotheek je nodig hebt. Onderstaand een voorbeeld van een financieringsopzet van een aankoop van een bestaande woning met kosten koper.
(bij aankoop nieuwbouw, vrij op naam of oversluiting krijg je te maken met (nog) andere kosten!)

                                       

Stap 5
Stel het aantal leningdelen vast wat je wilt hebben, sinds 1 januari 2013 ben je verplicht om in 30 jaar af te lossen.
Dus mocht je al een hypotheek hebben van na 01 januari 2013 en wil je die nu voortzetten bij een andere geldverstrekker dan moet je wel de actuele 30 jaarstermijn in acht nemen. Nieuwe hypotheken mogen wel 30 jaar lopen!

Stap 6 
Denk ook aan de risico’s van een eventueel overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en het pensioen. Het kan zijn dat het verstandig is, of dat het zelfs verplicht is om je hiervoor te verzekeren, bijvoorbeeld bij het risico van overlijden met een overlijdensrisicoverzekering, zodat als jij of je partner komt te overlijden er geld vrijkomt om de hypotheek deels of helemaal af te lossen. Ook een overlijdensrisicoverzekering regel je snel via WIJ.

Stap 7 
Zoals gezegd moet je wel kennis van zaken hebben om je eigen hypotheek te kunnen regelen, dat is logisch want een hypotheek is geen broodje kaas en sluit je vaak af voor een langere periode in je leven. Daarom begint bij ons de aanvraagprocedure met een online kennistest, dit zijn ongeveer 20 vragen over hypotheken zodat wij weten of het voor jou verantwoord is om zelf jouw hypotheek te regelen. De online kennistest kan je ook afzonderlijk aanklikken op onze website om zo jouw kennis vooraf te testen.

Stap 8
Het moment is daar, ga naar “direct aan de slag” en begin met het aanvragen van jouw hypotheek.
De aanvraagprocedure begint met de kennistest.

Stap 9
Nadat je jouw hypotheekaanvraag bij ons hebt ingediend gaan we beginnen met het verzorgen van jouw hypotheek en houden we je op de hoogte via de mail.

Hoe verloopt mijn hypotheekaanvraag verder?

Stap 1: Vraag eerst jouw hypotheek aan via onze website! 
Als we jouw hypotheekaanvraag hebben mogen ontvangen krijg je van ons bericht dat de aanvraag in goede orde is ontvangen. 

Stap 2: Haalbaarheid checken!
Wij gaan
checken of de aanvraag technisch haalbaar is binnen de bestaande hypotheeknormen en voorwaarden. Als alles klopt sturen wij jouw aanvraag door naar de betreffende geldverstrekker.

Stap 3: Rentegarantie! 
Als de hypotheekverstrekker jouw aanvraag heeft verwerkt dan ontvangen wij de rentegarantie, wij controleren deze en sturen deze door naar jou.
De rentegarantie is een voorlopige offerte waarbij de gevraagde rente voor jou wordt vastgehouden.

Stap 4: Benodigde documenten!
Om nu het hypotheekdossier compleet te krijgen hebben we diverse documenten van jou nodig, wij vragen deze bij jou op en als we alles hebben ontvangen is jou hypotheekdossier compleet en gereed om te beoordelen. 
Beoordelen duurt ongeveer 5 werkdagen maar is per geldverstrekker verschillend.

 

Stap 5: Definitieve offerte!
 Als de bank alles heeft beoordeeld en akkoord bevonden dan ontvangen we de definitieve offerte, dit betekent dat de hypotheekaanvraag definitief akkoord is.
Wij sturen de offerte naar je op en ontvangen deze graag weer getekend retour zodat wij de getekende offerte kunnen verzenden naar de hypotheekverstrekker.

Stap 6: Naar de notaris!
Na ontvangst van de getekende bindende offerte stuurt de geldverstrekker de hypotheekstukken door naar de notaris. je krijgt hiervan van ons bericht.

Stap 7: Alles is geregeld! 
Nu is alles geregeld je kan een afspraak maken met de notaris om te gaan passeren.

Stap 8: Denk om de opstalverzekering!!!!
Als je een hypotheek afsluit op jouw koopwoning ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, hiermee verzeker je de woning tegen brand en ander afkomend onheil.

Goed geregeld toch?

Ik wil weten hoe het werkt, maar bel of mail liever even...

Wil je weten hoe het werkt? Of ben je benieuwd of het regelen van een hypotheek iets voor jou is? Stel ons jouw vraag en bespreek vrijblijvend jouw situatie met één van onze hypotheekspecialisten. Wij nemen gewoon de tijd om je vraag te beantwoorden. Geheel vrijblijvend en kosteloos.